Translate

dijous, 24 d’octubre del 2019

Síndrome Sherwood als carrers de Barcelona?


carregues via laietana vaga general pilota de goma - Pau Venteo


"Volem parlar ara de la síndrome de Sherwood, un treball de qui va ser número dos dels Mossos d'Esquadra, David Piqué, per un màster de Seguretat. Va parlar de les manifestacions i de les protestes, posant d'exemple les protestes d'ocupes", ha introduït el presentador, a més de denunciar que aquest model "esdevé totalment aplicable a les situacions més pròximes".

Tot seguit, ha donat pas a un vídeo on es relataven els fets, acompanyats d'imatges, de la manera següent:

"Si la concentració o manifestació no es preveu prou violenta es pot arribar a provocar una mica amb detencions poc justificades per escalfar l'ambient. També es poden fer batudes preventives. La batuda estarà especialment mal feta i amb tracte humiliant per encendre més els ànims", han indicat.

"Quan algun grup descontrolat comença les accions violentes, les unitats de policia ni es mouen. I quan la violència comença a ser generalitzada, l'actuació policial es retarda deliberadament, fins que els danys causats són inacceptables. La conseqüència previsible és que acabarà amb una batalla campal", han afegit.

"És llavors quan hi ha les càrregues policials, que en cap moment volen ser dissuasòries. No es dissimula. Es va directament contra els manifestants i se'ls ataca amb prou velocitat perquè no tinguin temps de fugir i es provoqui un enfrontament físic", relata la televisió pública.

"En aquest estadi, els manifestants ataquen la policia. Realment s'estan defensant, però no ho sembla. Han estat acorralats, la violència entre els agents i els manifestants es desferma, es personalitza i es descontrola. És el que es vol. Comencen a aparèixer víctimes innocents", s'explica.

"Els que han  defugit l'enfrontament es troben amb la resta d'unitats policials. La dispersió no és voluntària, és a cop de defensa i qualsevol indici de resistència és contestat amb una contundència exagerada i detencions massives. Aquesta tàctica no és exclusiva de règims totalitaris, també es dóna massa sovint en democràcies occidentals", conclou.