Translate

dilluns, 9 de juny del 2014

La Selecció d'Hoquei-patins parla català i Espanya no ho entén

http://www.xarxaindepe.org/2013/11/pels-nostres-collons-la-seleccio.html
5ª vegada consecutiva campions del Món (video)




El català és la llengua habitual de la selecció espanyola d'hoquei sobre patins -tots els seus integrants són catalans menys un- tal i com mostra el reportatge del programa Informe Robinson de Canal+ sobre com Espanya va guanyar el cinquè mundial de forma consecutiva aquest estiu a Angola. "Pels nostres collons! Guanyarem a aquests cabrons!", és el crit que utilitzen els jugadors per motivar-se abans de sortir a la pista.

L'únic jugador que no és català és l'asturià Toni Pérez i, en aquest sentit, expressa que "no sóc un estrany. Sempre català, català, català… diguem que 'puc parlar una mica'". Per la seva part, el català i capità de l'equip, Pedro Gil, apunta que "fora de Catalunya igual pensen 'mira aquests!', però no ho fem volent perquè jo mateix parlo català i a casa no el parlo. Segur que els hi ha de xocar, però és difícil canviar-ho".

El seleccionador Carlos Feriche, també català, defensa que "és el nostre idioma. Nosaltres també parlem català i es l'hàbit que tenim". "Quan parles amb algú en un idioma, canviar és complicat. L'important és entendres", afegeix.

(Enllaç)