Translate

dimecres, 23 d’abril del 2014

Introducció




Aquest blog fou creat per explicar als NO-catalans d’arreu del món el desig de llibertat d’aquest poble.


A continuació unes ratlles per explicar-vos com són els catalans/es?
 
Dir-vos que el poble català, des de fa segles, és receptor i aglutinador de cultures. (molt abans dels moviments migratoris a arrel de les crisis econòmiques). Els catalans/es quan no es coneix són desconfiats/des i adopten un posat seriós. (molt europeu per cert). Si bé un cop els coneixes tenen un tracte amigable i obert. (amic per sempre)    
 
Malgrat el que es diu últimament, no cal que parlis català per viure, estudiar, treballar o sentir-se molt català a Catalunya, la majoria dels seus habitants parlen perfectament tres llengües : català , castellà , anglès o francès . Així i tot , els agrada que els parlis en la seva llengua o mostris respecte per ella i les seves tradicions.
 
- L'humor català és semblant a l'anglès: irònic , intel·ligent , i escatològic .
 
- El caràcter català és més proper al francès per proximitat geogràfica , que  a l'espanyol , però igualment surten , es diverteixen , ... , però a diferència d'alguns d'aquests (prous), els catalans són complidors i matiners . El català sol ser molt treballador , honrat , just , puntual i respectuós , i espera el mateix de la gent amb la qual tracta . Potser per això diuen que són avars , per aquest sentit de la justícia i l'honradesa , no els hi agrada pagar més si no ho consideren oportú . Per la influència europea , tenen molt interès per la cultura, l'art, el disseny , ... Molt creatius i emprenedors.