Translate

dimecres, 11 de desembre del 2013

«La Via Catalana va impressionar el món, ara no s'aturin» - Daniel Turp




http://www.naciodigital.cat/noticia/62625/via/catalana/va/impressionar/mon/ara/no/aturin
Daniel Turp (escrit)


Turp ha vist amb un optimisme extraordinari el procés de Catalunya. Un optimisme que ha traçat amb quatre línies. En primer terme, ha volgut deixar clar que l'independentisme a Catalunya està molt més ben vist del que la gran majoria es pensa.
“Vostès van impressionar el món amb la Via Catalana, ara no ho aturin”, ha clamat amb una profunditat pròpia del que ha perdut i no vol que un altre perdi. “Vostès ja han iniciat el procés, perquè el seu parlament ja ha aprovat una declaració de sobirania, dient que tenen  dret a decidir, només poden continuar el procés”, ha destacat.
De fet, Turp ha trobat secundari si hi ha acord o no amb l'Estat espanyol. “El dret a l'autodeterminació vol dir que si no hi ha acord, celebris el referèndum”, ha sentenciat a poc a poc i amb bona lletra. “Els recordo que el Quebec no va demanar permís al Canadà per fer la llei de Consultes, no vam demanar pas permís a Otawa, perquè teníem uns principis democràtics que ens emparen”, ha detallat Turp .
Pel que fa la polèmica de la pregunta, Turp ha proposat que sigui “breu” i que es pregunti per la “independència” perquè així no s'entra en el debat de la pregunta i es pot anar al fons del debat sobiranista. Fins i tot n'ha proposat una: “Vol que Catalunya sigui un estat sobirà i independent?”.